subo-ramp.net © 2008                    

 

 

 

Instruktør helg på Hunderfossen 15. – 17. september 2006

Foto: Hege Sundsbarm - kun noen fra lydighetsgruppa (dessverre)

 

I våres begynte treningskomiteen å planlegge en felles treningshelg for alle instruktørene i klubben.

Vi var innom flere alternativer, før vi bestemte oss for at det beste ville være å reise bort. Hadde vi lagt det til Brekke, ville det jo bli så som så med den sosiale biten...

Utfordringen ble å finne en plass som kunne tilby hytter (hotelrom), plass nok til agility- og lydighetstrening, middagsservering - gjerne en bar  - og for ikke å glemme, som ikke lå alt for langt fra Oslo. Valget falt på Hundefossen, der visste vi at hundeklubber ble godt mottatt, at de hadde hytter nok og at det var en restaurant. Neste steg var å søke styret om penger. Etter å ha fått styrets velsignelse, sendte vi ut invitasjoner, av klubbens totalt 16 instruktører var det 13 som takket ja til invitasjonen.

 

Instruktørene vi inviterte, var for agility gruppa Christina Kosinski og Merethe Eike, for lydighets gruppa Anette Thune. Dette viste seg å være ett meget godt valg!

De 13 instruktørene var fordelt med 8 i agility gruppe og 5 i lydighet (ser ut til at vi trenger flere lydighets instruktører).

 

Tidlig fredag ettermiddag var de fleste på plass, da var været så bra at vi samlet oss utenfor en av hyttene, til kaffe med ”noe godt i” , spandert av Nina, samt Annas hjemmebakte krydderkake.

Om kvelden inntok vi en felles middag i hotelets restaurant. Noen av oss ble kanskje sittende oppe litt for lenge? Det kjentes ihvertfall fryktelig ut å stå opp klokka 08:00 lørdag morgen.

 

Klokka 10:00 var alle på plass og klare for en dag med trening. I lydighets gruppa var vi kun 5 stk. så hver av oss fikk nok tid til å trene på våre utvalgte øvelser. Anette hadde mange nye ideer til hvordan vi kunne løse ”problemene” våre. Hun var nitidig opptatt av hvordan man skulle ta vendinger i fri ved foten, det var ikke enkelt. Dessuten viste hun oss viktigheten av hvordan belønne, og hvor belønningen kommer fra

(bak, venstre høyre, rett ovenfra osv.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan det gikk i agility gruppa er jeg ikke helt sikker på,

men vi hørte dem godt, vi fikk også uinvitert besøk av en schäfer ved ett par anledninger.

Det så ut som om været var noe mildere på agility siden av plassen, de var ihvertfall mye lettere kledd.

Klokka 13 samla vi oss til felles lunsj bespisning, hadde det ikke vært for noen usedvanlig innpåslitne veps, kunne det vært veldig hyggelig. Etter lunsj tok vi en ny runde trening før vi avsluttet sånn i 4 tiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag kveld var det felles middag på hotellet. Klubben spanderte middag, samt drikke til maten. Skulle det være noe mer, var det opp til hver enkelt å spandere det på seg selv :)

Mine forventninger til helstekt oksefilet var ganske stor, da biffen fredag kveld var alldeles nydelig; men for en skuffelse, kjøttet var som en skosåle, men tilbehøret og desserten var bra. Etter middag var vi en rask tur i baren. Kvelden ble avsluttet på hyttene med litt i glasset og ljuging og skryt om bikkjene våre : )

 

 

 

Søndag var det opp klokka 08:00 igjen og klokken 10:00 var vi klar for en ny dag med trening. Vi fulgte vi samme program som lørdag, men dagen ble avsluttet i 3 tiden. Da tror jeg alle var godt fornøyd, og klare for å komme hjem. Heldigvis trengte vi ikke å rengjøre hyttene!

Avreisen ble noe forsinket, da Janna hadde klart å få helt flatt batteri og trengte litt start hjelp. Selvfølgelig hadde jeg startkabler i bilen :) så det gikk greit. De fleste av oss kjørte i flokk & følge hjem, kun avbrutt av ett stopp på Jannas yndlings kina restaurant.

 

Tusen takk for en flott helg. Vi har planer om å gjenta det til neste år.

 

Hege