subo-ramp.net © 2008                    

 

 

 

 

Orso Della Cascinetta

 

Ja, da er det en lagotto nr 2 i familien, Orso.

En artig "sak" som stjeler fra benken, løper så fort han kan i feil retning når jeg roper og som snorker som en voksen mann.

 

Etter å ha bodd hos oss i 1 mnd. kommer mer og mer av personligheten hans fram, han er en morsom hund. Han er mye mer laid back enn Ramp var på den alderen, men også mer destruktiv, BiaBeden har nå avgått ved døden....

 

 

For den som lurer (om det er noen) betyr Orso bjørn på Italiensk. Min første akita het Kuma, som er Japansk for bjørn, han var også hvit med brune flekker, kanskje skjebnen.....

 

 

Orso - det store beistet - er en ganske så pen hund ;)

Det har nå blitt 4 utstillinger, en 1. premie og 3 excellent med plassering i klassen hver gang.

 

Har var på sin første Raduno Nazionale del C.I.L i Bagnare di Romagna 9. oktober, det var påmeldt 63 hanner, dommer for hannene var Domenico Millilo. Orso stilte i classe intermedia, fikk excellent og ble nr. 4 i klassen!

 

Orso med porselenet

Orso 18 mnd.

(Foto: L. Bassi)

Orso ca. 7 mnd.

 

Orso ca. 13 uker, han vokser.......

 

Orso ca. 11 uker

 

Orso 5 uker

 

 

 

Orso med kullbror

 

 

Orso har vært under planlegging lenge, og nå har han endelig blitt noe av. Det så stygt ut en stund, da muligheten for å ta inn valper under 3 mnd fra Italia, er stoppet i minst 2 år. (Italia regnes ikke lenger som rabies fritt).

Ved hjelp av Mette har det nå ordnet seg. Orso skal bo i Tyskland hos Meike og hennes 2 lagottoere, Gio og Troll. Der tror jeg at han får de aller beste forutsetninger for å bli en flott hund for meg. Meike er aktiv med sine lagottoer, både utstilling, lydighet, agility og Turnierhundsport. Dessuten har hun døtre som er aktive hundemennesker, og som hun trener sammen med, så dette blir nok et aktivt og flott hjem for Orso! Som ett ekstra pluss snakker Meike norsk. Det er jo helt utrolig at jeg skulle være så heldig :)

 

Har selvfølgelig vært å besøkt Meike og hennes hunder, for fosterhjem må jo sjekkes :)

 

 

Orso i Tyskland

 

Han fikk fort sansen for Ramps bia-bed....

 

 

Nå er Orso på plass i sitt fosterhjem hos Meike, Gio og Troll. Han har allerede vært med på stevne og er med å svømmer daglig. Høres ut som om han storkoser seg :)

Det var helt grusomt å la han være igjen i Tyskland, men jeg vet han er i de beste hender. Meike sender meg daglig

"Orso-avis", med oppdateringer på hva som skjer.

 

Orso og Troll i hagen til Meike

 

 

 

Litt lettere "pjusk" etter ett fall i hagedammen til Meike

 

 

En kort oppdatering fra "Orso-avis"

Orso har vært med på Bundessiegerprüfung og heiet på Svenja og "supercockeren". Han har vært på helgetur til Hamburg, fått flere nye 4-bente venner, har vært med Meike på skolen og truffet elevene hennes, svømmer nesten daglig og har ett lite gartner prosjekt på gang sammen med Troll.

I det store og hele høres det ut som om han har det helt supert hos Meike og lagotto gutta!

Det blir spennende å se han igjen :)

 

Sliten etter gartner arbeid, og slipper ikke inn.....

(foto fra Meike)

 

 

Tyskland august 2009

I august skulle Meike og Svenja med hunder en tur til Norge, Ramp og jeg dro derfor til Eutin for å "passe" Orso. Jeg var spent på om han ville kjenne oss igjen, ikke noe problem, han kjente igjen både Ramp, meg og bilen :) Meike har tatt seg så godt av Orso, hun trener på at han må stå på bordet for og bli klippet og stelt. Han er med og bader, på trening og stevner. Å kjøre bil er ikke noe problem, han legger seg ned og virkelig kuler'n.

 

Etter noen dager i Eutin og dro vi til Italia. Der var det vanvittig varmt! Den ene dagen det regnet sank temperaturen til bare 35 grader, da måtte vi nesten ta på oss en jakke....

I Italia fikk vi shoppa, besøkt ett par oppdrettere og spist og drukket godt og mye! Vi dro nedover med 2 hunder og hjem igjen med 4!

 

I løpet av oppholdet i Eutin, var jeg på flere hundeklubber i området, jeg ble veldig godt mottatt. Jeg traff Maja, søsteren til Meike, flere ganger på "hennes" klubb, der fikk jeg sett Turnierhundsport trening. Jeg fikk også trent en del med Ramp. Orso var selvfølgelig med, han trener seg mest på bare å være lagotto valp :) Men vi trente nå litt innkalling og apportering, han skjønte fort konseptet med å bytte metallapport og godbit.

Vi her i Norge kan jo bli helt misunnelige på fasilitetene, de har selvfølgelig ett klubbhus, med "bar", store inngjerdede områder til trening og for å slippe hundene løse i. Nå skal det jo sies at båndtvang betyr noe helt annet i Tyskland enn i Norge, der får faktisk ikke hundene løpe løs i skogen! Og man kan heller ikke trene hund hvor man vil. Men, som dum nordmann lot jeg nå hundene løpe på ridestiene (de var det mange av) grytidlig om morgenen.

 

 

Ikke så lett å få tatt bilde av 2 hunder sammen, pent oppstilt når man er alene, dette ble det beste...

Ramp og Orso undersøker "noe"....

Ser ut som om de er enige om hvor "det" er.

 

 

 

Han begynner å bli stor :)

Sjekk den nesa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er bilder av Orsos romkamerater, Gio og Troll.

Det kommer nok flere bilder etterhvert.

 

Gio - han er jo så søt :)

 

Troll - kan se hvorfor han fikk det navnet ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lagotto romagnolo

Reg.nr.: LIR09/145846

Født: 04.04.09

 

HD: D

Øyne:

EPI gen: fri

Patella: uten anmerkning

Funksjonsanalyse:

 

 

Stamtavle