subo-ramp.net © 2008                     

 

 

 

Reisebrev fra Italia 2007

 


Onsdag 17. oktober lasta vi Kristins nye Skoda Fabia full av hunder og bagasje. De av dere som veit størrelsen på en Fabia., skjønner at det var trangt med 3 hunder, utstillingsbur, bagasje og dyner.....

 

 

Ganske  fullstappa....

 

Høres kanskje sykt ut å ta med dyne, men det er faktisk ikke varmt en oktober natt i Italia. Første stopp var Gøteborg og ferjen til Kiel. Hadde egentlig en ganske artig overfart, traff noen norske bo-bil turister som var på vei til øl festival i Bern J

Torsdag morgen startet vi fra Kiel, ”friske” og raske på veien til Italia. Er ikke så mye å si om turen nedover, vi holdt oss våkne med all sang til ”Madonna”, red bull og fnising.

Gikk egentlig ganske radig, ved hjelp av den fikse kjøre computeren kunne vi se hvor langt vi hadde kjørt siden siste tissepause, hva vi holdt i gjennomsnittsfart (104 km) og hvor kaldt det var ute. Sånne ting kan bli veldig interessante når man bare sitter der. Etter ca 100 mil tok vi pause, skulle bare ta en time eller to på øyet før vi kjørte videre. At man kan klare å sove 7 timer i forsetet av en Fabia er egentlig helt utrolig....   Jo nærmere vi kom Italia, jo kaldere ble det. Over alpene var det snøvær og -1 grad.

 

 

Har man ikke noe annet å gjøre, kan man jo ta noen bilder mens man kjører, pent landskap J

 

Vi var framme i Imola ved lunsj tider fredag. Da var det faktisk sol og ca 20 grader, deilig! Etter en tur innom ”vår” butikk for å hamstre litt deilig ”brus”, vann og litt annet småplukk, var det å finne en butikk som solgte fønere. Forrige gang vi bodde hos Angelo klarte jeg å sprenge sikringene hans, det elektriske anlegget fiksa ikke en norsk føner. Av en eller annen grunn er det alltid siesta når vi skal handle, mon tro det du.... er det vi som er treige?

 

Vel framme hos Angelo i Casal Fiumanese ble vi møtt av sønnen hans, kjempetrivelig fyr som snakker utmerket engelsk! Etter at vi hadde pakka ut, luftet og foret hundene, var det tid for mat og en pils (eller flere). Utover kvelden dukket våre svenske ”samboere” opp. I bo-bil var det ”Wilma” med sin 2-bente familie og hos Angelo kamperte ”den vakre Lex” med sin 4-bent bror "Vittorio" og 2-bente familie. 

Utover kvelden kom ett ”gammelt” bekjentskap fra Sverige, Pernilla med datter og en venninne. Det ble en meget koselig  kveld!

 

Lørdag morgen var det tid for utstilling, den ble holdt i ”hagen” rundt Villa Morsiani. Da det var fare for regn, hadde de satt opp telt over utstillingsringen.

 

 

 

 

 

Det er vel helt vanlig å ha en liten statue i hagen?

 

Det var 92 lagottoer påmeldt for dommer Giovanni Morsiani. Vi hadde meldt på 3 hunder, ”Jazz” i Giovani (9-18 mnd) ”Ramp” i Libera (over 15 mnd) og ”Sophia” i Giovani. Alle 3 plasserte seg og fikk excellent! "Vakre lex" og "Wilma" fikk også excellent, "Vittorio"  molto bene (very good).

 

 

Tid for en cappucchino....

 

Etter endt utstilling ble alle invitert inn i barndomshjemmet til Morsiani, det er nå museum, for å se ett maleri fra 1600 tallet, av Giovanni Francesco Barbieri. Det er vel ikke tvil om at hunden på maleriet er en lagotto?

 

 

 

 En stilig herremann

 

 

BIS Peter

 

Etter å ha frosset meste parten av dagen (det haglet) bestemte vi oss for å være godt kledd til trøffelsøket neste dag, vi kjøpte oss ullgensere.

 

Søndag sto vi opp i otta, og i flokk og følge kjørte vi til trøffelsøk i fjellet ved Brisighella.

 

En av stall bygningene

 

Før selve konkurransen startet ble det servert frokost og startnummer ble trukket. Stedet er en stall av noe slag, ikke akkurat som vi er vant med fra Norge. Dessuten hadde de ett par trøffel hunder.

 

 

Vi hadde med 2 hannhunder og 1 tispe så vi skulle være med på søk for 3 forskjellige dommere. Konkurransen er delt i klasser etter alder og kjønn. Ramp var først i sin klasse, så det gikk bra. For min del var det hele fort unnagjort, tok ca 15 min. Ramp søkte bra, han hadde ett funn hvor han gravde, men dommeren var ikke spesielt imponert over noe som så ut som en ert... (jeg velger å tro at det var en trøffel) Fikk beskjed om å grave pent igjen og fortsette søket. Noen flere funn ble det ikke på oss. Fikk i kritikken at hunden beveget seg korrekt i landskapet, hadde ett bra søk, og jeg hadde bra kontroll på hunden. Hadde jo håpet på å finne en trøffel da, men sånn gikk det ikke L

 

 

Hege og Ramp klare for trøffelsøk (legg merke til den flotte trøffeljekken)

 

Så mye bedre gikk det ikke for Kristin med Jazz og Sophie heller. Sophie var mer opptatt av dommeren og Jazz skjønte ikke helt hva Kristin mente. Kanskje det var språkproblemer? Jazz er jo svensk. Etter trøffelsøket fikk vi servert en nydelig 6 retters middag.

God mat og hyggelig selskap.

Og så var det premie utdeling.

Ble jo ikke akkurat noen premier på oss.

 

 

Fra premie utdelingen

 

Men, Norsk Lagotto Klubb fikk en DVD om trøffelsøk i gave av den Italienske klubben. Denne blir det mulig for medlemmene å se på spesialen i mai 2009.

 

 

Mandag var vi skikkelige  turister, tok en shoppingrunde, og besøkte Imola banen.

 

 

 

Detter er 3. gangen vi er i Imola, men vi har aldri sett banen før.

 

Kanskje drømmen er en Ferrari?

 

Etterpå var vi en tur hos veterinæren for å gi bikkjene Droncit. Så på noen lagottoer, spiste en god middag. Og så avsluttet vi dagen med å bli sjekket opp av en gjeng med politimenn, som ville ha oss med ut å danse. De er gode på å flørte disse italienske mennene.

 

 

Sengekos

  

Tirsdag var det bare å pakke og gjøre seg klare for reisen hjem. Bilen var full da vi dro fra Norge og litt hadde vi jo shopet, så....  det var trangt om saligheta. På vårt første tisse stopp traff vi Pernilla med følge, de var på vei til flyplassen.

Rart hvor man kan treffe kjentfolk.

 

 

Turen oppover gikk ganske så smertefritt helt til vi kom til München, der klarte vi av en eller annen grunn å kjøre oss helt bort, en liten stund var vi på vei mot Italia igjen. Vi kan jo skylde på at det var mørkt og regna?  Planen var å rekke noen timerr med shopping i Kiel, men det gikk ikke. Vi klarte – tro det eller ei – å sove over 6 timer i den trange Skodaen denne veien også. Ferje turen hjem var stille og rolig. Torsdag formiddag var vi vel hjemme i Norge igjen. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur J

 

 

Kristin, Hege

Ramp. Jazz og Sophie

 

 

 

Bilder: Kristin og Hege

 

 


 

 

 

 

 

 

Resultater Raduno Nazionale del C.I.L.

Bagnara di Romagna, 20.10.07

Dommer: Giovanni Morsiani

 

BIR Peter & BIM Sana

Dommer Giovanni Morsiani og styret i C.I.L.

 

 

Campioni maschi

  1. Peter

  2. Elliot Della Cascinetta

  3. Gaulois Delle Farnie

  4. Matt

   

   

  Libera maschi

   1. Scheffelfältets Lex Lampante

   2. Ultra Plus Nec Delle Farnie

   3. Gastone

   4. Toshiko's Tru-Pri Rampen Arne Ottar

    

    

   Giovani maschi

    1. Cicoblanco

    2. Rubus

    3. Nittini's Dolce Di Panpepato

    4. Lello

     

     

    Campioni femmine

    1. Sana

    2. Gemma Della Cascinetta

    3. Luna

    4. Alice Delle Gualdarie

     

     

    Libera femmine

    1.    Eppy

    2.    Venus

    3.    Violetta Delle Farnie

    4.    Scheffelfältets Zara Riccia

     

    Giovani femmine

    1. Robilla

    2. Beatrice For Gualdarie

    3. Claretta Di Villa Federici

    4. Nittini's Zia Zophia Grande

     

     

     

    Beste veteran

    Fiocco Di CasaCleo (11 år)