subo-ramp.net © 2008                    

 

 

 

Tidligere hunder

 

 

I 1986 fikk jeg Østbo's Wilma, en standard korthår dachs. Hun var - sånn i ettertid - en festlig hund. Hun satt på glatt celle i Horten, stakk stadig vekk av og var borte i opptil ett døgn. Gikk agility og plasserte seg i NM (tror hun ble nr 5). Var en bra sporhund, fikk ett par 1. premier i blodspor og var med på det meste. Hun døde av akutt nyresvikt i 1996.

 

I juni 1989 fikk jeg min første akita, Dai Jobu's Attila, han måtte jeg dessverre avlive da han var kun 13 mnd.

 

Så i 1990 kom min andre akita, INT N S UCH Dai Jobu's Buchi Kuma, han var bare den deilige digre bamsen! Med han gikk jeg lydighet til klasse II, og stilte ham ut flere ganger, med gode resultater. Han ble far til 3 kull. Kuma ble pensjonert 6 år gammel etter en korsbånd skade. Kuma døde i påske 2002. Kuma var veldig spesiell, og fryktelig snill, også mot andre hunder.

 

Negi Inu's Doyobi Atama No Yoi min tredje akita, kom til meg i 1994 fra familien Løken. Hun ble kjøpt som akita, etter typing ble hun Great Japanese Dog, hadde hun levd i dag hadde hun vært amerikansk akita. Atama ble stilt som veteran, hun ble 4. BIG veteran på NKKs utstilling i Kristiansand i 2001. 2 x BIM og 1 BIR på spesialutstilling i 2001 og 2002. Merkelig nok har hun ett CK og Res.CACIB som akita fra 1995....

Atama var for det meste bare søt og deilig, gjorde ikke så mye ut av seg. Hun konkurrerte ett par ganger i LP, men det passet ikke helt for damen. Agility passet bedre, så det ble noen konkurranser, uten de helt store resultatene. Men, vi ble klubbmestere i OODK ett år! Atama ble i juni 1996 mor til mitt første og eneste kull valper, under kennelnavnet Yoyaku (endelig på Japansk). I en alder av 7 år begynte hun å vise tegn på en autoimmun sykdom, og høsten 2002 ble den såpass plagsom at hun måtte avlives.

 

Nå står Wilma, Kuma og Atama pent på hylla hjemme i stua.