subo-ramp.net © 2008                    

 

 

 

Litt om meg

 

Jeg heter Hege og bor i Oslo sammen med Tor-Egil

og 2 hunder.

Det meste av fritiden brukes på hund. Er medlem i Oslo og Omegn Dressurklubb og Norsk Lagotto Klubb, som jeg var med å stifte i 2005.

Min hundefamilie har gjennom årene bestått av Wilma dachs, Attila, Kuma og Atama (amerikansk akita), Subo akita og nå lagottoene Ramp og Orso.

 

På grunn av hundeinteressen, har det jo blitt litt reising, både med og uten hund. På grunn av min interesse for akita har det blitt 2 turer til Japan.

I 1996 var jeg i Tokyo, invitert av JKC, til en konferanse for verdens akita klubber. Det var en fantastisk tur! Den fristet til gjentagelse, så i 1998 dro Synnøve og jeg på en 10 dagers tur til Tokyo.

I tillegg til å være turister, var vi på en utstilling, besøkte JKC og var hjemme hos en oppdretter.

 

Lagotto så jeg for første gang i mitt liv på København Vinner utstillingen i 1996. Jeg var der sammen med Synnøve for å stille ut hennes akitaer, der møtte vi Richard Hellmann (kennel No Shatsuko) han hadde med seg en sjarmerende, krøllete hund, som jeg aldri hadde sett eller hørt om før. Det var lagotto romagnolo tispen CH Trilly. Jeg ble så nysgjerrig på denne rasen, så etter mye undersøkelser og noen års venting, kom Ramp i november 2002.

 

Nå som interessen for lagotto er størst, har turene gått til Italia. Kristin og jeg var på vår første Raduno i 2004, uten hund. I 2005 kjørte vi bil og tok med oss hundene. Det ble så vellykket, at vi tok en ny tur i 2007. Var også en tur i 2008, sammen med Lisbeth. I 2009 ble det ingen Raduno tur, men deriomt "prosjekt Orso", og nå i 2013 har jeg vært på min 8. Raduno.

 

 

Er det noe du lurer på, eller ønsker du kontakt, skriv noen linjer til: kuma@netsubo.net